υγεία aids

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 201721:20Voltsek

Σήμερα, 1η Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS. Είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε τους οροθετικούς, να ενημερωθούμε για τις δυσκολίες που περνάνε, να σταθούμε δίπλα τους και να μην αφήσουμε την άγνοια και τον φόβο να τους αποκλείσει κοινωνικά.

Υπήρξα εθελοντής σε μία ομάδα σχετική με τον HIV/AIDS και είναι πραγματικά ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι περήφανος. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους, οροθετικούς και μη, έμαθα πολλά πράγματα σχετικά με τον HIV και πως είναι να ζεις με αυτό και βοήθησα κι εγώ στην προσπάθεια να ενημερώσουμε τον κόσμο ώστε να ξέρει πως να προφυλαχτεί, τι να κάνει σε περίπτωση που τους συμβεί αλλά εξίσου σημαντικό, να μην αντιμετωπίζουν τους οροθετικούς ως δημόσιο κίνδυνο αλλά ως φυσιολογικούς ανθρώπους που έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους.

Δυστυχώς υπάρχει τρομερή άγνοια για το aids και τα υπόλοιπα αφροδίσια νοσήματα, σε νεαρά άτομα αλλά και μεγαλύτερους. Το κράτος προσφέρει πολύ λίγα σε αυτό το τομέα και οι περισσότερες ενέργειες γίνονται από ΜΚΟ ή ιδιωτικούς φορείς. Ακόμα και το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να υπάρχει στα σχολεία, είναι κάτι το οποίο καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να κάνει.


Το CNN Greece έχει δημοσιεύσει ένα πολύ καλό άρθρο, με στοιχεία για τον HIV/AIDS

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας